Shutterstock |
Onkel Eriks gulrotsuppe
Du trenger (4 porsjoner)
8 gulrøtter
1 halvstor løk
2 fedd hvitløk
1 liten chilli
1 bit ingefær (ca. 2 * 2 cm)
1,2 liter vann
1 1/2 buljongterning
Dæsj Spisskummin
Dæsj Gurkemeie
Salt og pepper etter behov
1 beger creme fraiche
Frisk koriander (raust)
Hakk løk, chilli, hvitløk og gulrøtter > fres i stekepanne med smør til gyldent > ha over i stor kjele.
Ha i vann, buljong, finhakket ingefær i kjelen og la putre og koke til gulrøttene er møre > kjør i blender.
Smak til med gurkemeie, spisskummin, salt og pepper.
Ha i creme fraiche og finhakket koriander rett før servering og varm opp (men ikke kok)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar