tirsdag 29. april 2014

Navnedag

Lørdag hadde vi navnedag for tulla vår. Vi hadde dagen hjemme og holdt en kort sermoni selv. I England kan man leie inn en person som kommer å holder en sermoni for deg fra human etisk forbund, men det går visst ikke her i Norge. Det er litt synd. Derfor valgte vi å holde sermonien selv, basert på den engelske sermonien. Det ble en rørende stund, og mange tårevåte øyne. Vår familie er ganske liten, så vi valgte å fokusere på at folk skulle gi tulla vår tid sammen med dem istedenfor gaver. Vi laget en tidskapsel, og inviterte gjestene til å legge en gave i den i form av tid eller ting de ønsker å lære henne i fremtiden. Hun fikk mange fine gaver, bl.a. ble hun invitert med på skogtur, får kurs i sopp-plukking, hekling, strikking og lære å lage en ordentlig kopp engelsk te. Syns dette er mye mere verdt enn matrielle gaver!
Etter en del forsøk ble det også hjemmelaget navnedag kake. Gjett om vi hadde problemer med å få denne bebisen hel ut av silikonforma. Noen av prøve-babyene så ut som aliens og ga oss latterkrampe. Løsningen ble til slutt å fryse marsipanen før vi løsnet den fra forma. Da ble det plutselig mye enklere.

Dåpskjolen har gått i arv i familien, og har alle navnene til de som har blitt døpt/hatt navnedag på båndet
Kjole nummer 2. Litt enklere å håndtere henne i denne kjolen.

5 kommentarer:

 1. hørtes ut som dere fikk til en flott navnedag til søte jenta deres, flotte gaver fikk hun også :) flotte bilder! morsomt med den kjolen med alle navnene på :)

  SvarSlett
 2. Det høres ut som om det ble en fin navnedag :) Kjempefint tenkt - og kreativt - å lage en slik tidskapsel!

  SvarSlett
 3. Så utrulig skjønn ho er:)ønsker deg ein fin mai dag!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. For ei nydelig frøken da <3 Og for et flott pyntet bord!!
  Det høres ut som en minnerik navedag dere hadde:)

  SvarSlett
 5. Oi, so lovely pics! I just love your kitchen table, those chairs ant lamps. Beautiful!!!
  Greetings from Finland :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...